Ez a szolgáltatás kb. 30 ével ezelőtt került be a köztudatba Magyarországon. Először a kiemelt – elsősorban banki -, riasztó-rendszereket jeleztették át a rendőrségeken felszerelt kezdetleges vevő-berendezésekre, valamint a tűzoltóságokon is működtek felügyeleti eszközök a tűzjelző-rendszerek átjelzés-fogadására. A szolgáltatás mind minőségben, mind mennyiségben hamar felfutott. Újabb és újabb fejlesztések során a vevőberendezések és az objektumokban felszerelt jelzésadó készülékek nagyon magas színvonalat értek el. Jelenleg százezernél nagyobb az az ügyfélszám, melyet a vagyonvédelmi cégek kezelnek.

Cégünk felépített egy olyan felügyeleti központot, mely teljes mértékben megfelel a mai technikai elvárásoknak és versenyképes a piacvezető vállalatok műszaki színvonalával.

Riasztó-rendszerek

A berendezéseink és a használt szoftverek fogadni tudják a magyarországi kereskedelmi forgalomban lévő és a korábban használt riasztó-rendszerek mindegyikének a jelzéseit. A beérkező információk és a meghatározott intézkedési rend alapján a diszpécsereink eljárnak. Értesítik a szerződésben meghatározott személyeket, helyszínre küldik a kivonuló járőr-szolgálatot, értesítik a megfelelő hatóságokat.

Az Ügyfeleinknél felszerelt riasztó-rendszer és a felügyeleti vevőegységek közötti kapcsolatot az általunk, helyszínre telepített GPRS készülékekkel biztosítjuk.

Tűzjelző-rendszerek

Hazánkban csak engedélyezett és minősített átjelző-készülékeket lehet telepíteni az objektumokban felszerelt tűzjelzőrendszerekhez. Cégünk is csak ilyen berendezéseket telepít a távfelügyeleti rendszerünkbe.

A Katasztrófavédelemmel megkötött szerződéseink alapján, a hozzánk beérkező jelzéseket automatikusan továbbítjuk a felügyeleti rendszerükbe, így a hatóság által előírt szolgáltatást is biztosítani tudjuk.

Videó-rendszer

A felügyeleti eszközeink lehetővé teszik videó-rendszerek kamraképeinek fogadását, akár úgy, hogy riasztási eseménynél belenéz a felvételekbe a diszpécserünk, akár úgy, hogy az intelligens kamerarendszer által küldött kameraképeket tekintik meg a riasztás pillanatában.

Ügyfeleink kérése szerint - bűncselekmény gyanúja esetén -, kimásoljuk adathordozóra a kérdéses felvételeket és eljuttatjuk a megfelelő hatóságnak.

A fenti rendszerek együttes felügyelete

A mai elvárások és a jövőkép arra mutatnak, hogy az olyan felügyeleti vállalkozások maradnak meg a vagyonvédelmi piacon, melyek ötvözni tudják a különböző biztonságtechnikai eszközöket és egy összetett szolgáltatást tudnak nyújtani. A felügyeleti rendszerünk kiépítésénél már ez volt az alapkoncepció. A riasztó- és videó-rendszerek kombinációjában, a diszpécserek egy-egy riasztási jelzésnél már ellenőrzik a kameraképeket, a kiérkező vagyonvédelmi járőrnek, hatóságnak kaput, sorompót nyitnak és összehangolják a különböző intézkedéseket. A cél az Ügyfelek teljes körű, gyors és pontos kiszolgálása.

A modernizációt, ill. az összehangolt szolgáltatásokat indokolja az élő-erős szolgáltatások kiszorulása a vagyonvédelemből. Erre keresnek és mi erre tudunk megoldásokat a telephelyekkel, nagyobb ingatlanokkal rendelkező Ügyfeleinknek.