Távfelügyelet

B Guard okos távfelügyelet 0-24 órás rendelkezésre állással nagyvállalatoknak, cégeknek, beruházóknak.
Hozzáértő csapattal, szakképzett diszpécser gárdával, teljeskörű megoldással:


Kérjen tőlünk ajánlatot!

Intelligens távfelügyelet a B Consultingtól: ami mellettünk szól

Egyedi szolgáltatás egyedi igényekhez igazítva

Cégünk minden esetben egyedi, összehangolt megoldásokkal áll ügyfelei részére. A legtöbb cég csak egy területen tud rendelkezésére állni, vagy csak távfelügyeletet biztosít, vagy csak a rendszert építi ki, vagy csak karbantartja, stb.

Nálunk egy kézből, a konkrét igényeire kidolgozott, teljesen integrált megoldást kap. Egy ingyenes konzultáció és helyszíni felmérés keretében meghallgatjuk pontosan mire van szüksége, kidolgozzuk az ajánlatot, és amennyiben azt szimpatikusnak találja, el is végezzük rövid határidővel a teljes kivitelezést.

Komplett rendelkezésre állás az év 365 napján

A biztonságtechnika világában nincs szabadság vagy ünnepnap: a figyelem egy pillanatra sem lankadhat, ha vagyonvédelemről van szó. Legyen szó tűzjelző-, videó-, riasztó távfelügyelet szolgáltatásról, intelligens megoldásokról vagy ezek kombinációjáról, szakértő gárdánk egész éves, 0-24 órás rendelkezésre állást biztosít. Helyezze vállalkozása értékeinek megóvását szakértő kezekbe, hogy Ön valóban a vállalata működésének érdemi feladataira összpontosíthasson.

Távfelügyelet szolgáltatás több évtizedes tapasztalattal

A B Consulting több mint 30 éve tevékenykedik a biztonságtechnikában, büszkék vagyunk rá, hogy minősített NATO beszállítók vagyunk. Az évtizedek alatt kiismertük a szakma minden aspektusát és tekintélyes tapasztalatra tettünk szert.

Csapatunk számára nincs olyan megbízás, amelyet ne tudnának dinamikusan, magabiztosan és precízen végrehajtani, valamint gyorsan reagálni a felmerülő riasztásokra.

Nagyfokú szaktudással bíró, felkészült csapat 

Kollégáink felkészültségére és professzionális munkavégzésére minden körülmények között számíthat. Rendszeres tréningekkel, szakmai továbbképzésekkel biztosítjuk naprakész elméleti és gyakorlati tudásunkat - munkánk ugyanis egyben a szenvedélyünk.

Mindemellett folyamatosan figyelemmel követjük a szakma legújabb innovációit is, hogy ügyfeleink részére korszerű, fejlett technológiákkal szolgálhassunk.

Távfelügyelet ár: mennyibe kerül? 

Nincs két egyforma projekt, miután a különféle vállalkozások egyedi biztonságtechnikai megoldásokat követelnek meg a maximális hatékonyság érdekében. A pontos távfelügyelet árak kalkulálását és ingyenes ajánlattételünket ezért minden esetben egy előzetes egyeztetés és az adott cég egyedi igényeinek meghatározása előzi meg.

Nálunk a biztonságtechnika nem kiadás, hanem befektetés! Integrált vagyonvédelmi rendszereink esetében kimutatható megtérülést számítunk! Ezt tettük egy korábbi ügyfelünk esetében is, amiről Scania esettanulmányunkban olvashat bővebben.

Nálunk maximális figyelmet, és személyre szabott megoldást kap a maximális biztonság érdekében!

Keressen bennünket bizalommal!

B Guard okos távfelügyelet megoldások

Tűzjelző rendszer üzemel telephelyén, vagy tűzjelző rendszer kiépítésére kötelezték?

B Guard Basic alapszolgáltatásunk biztosítja a kötelező hatósági tűzátjelzést a Katasztrófavédelemnek. Cégünknél minden megtalálható, amire Önnek szüksége van ahhoz, hogy egy kapcsolattartóval megoldjon mindent a tervezéstől, engedélyeztetésen, kivitelezésen, dokumentáláson át a távfelügyeletig kompletten, az érvényben lévő szabályozásoknak (OTSZ) megfelelően.

Az általunk felügyelt tűzjelző rendszerek karbantartását kedvezményes díjon, és kiemelt rendelkezésre állással vállaljuk!

Problémát okoz az élőerő, sokba kerül, nem mindig hatékony, nem megbízható?

B Guard SMART szolgáltatásunk egy bizonyítottan 3-6 hónapon belül megtérülő beruházás, amivel ledobhatja vállairól a gondot! Amennyiben még nincsen kiépített kamera / riasztó / kerítésvédelmi rendszere, úgy ingyenes konzultáció és helyszíni felmérés keretében vállaljuk a rendszer tervezését, majd azt követően a kulcsrakész kivitelezését, karbantartását és felügyeletét is.

Ezen rendszerünk esetében lehetősége van a rendszert megvásárolni, vagy szolgáltatás keretében, költségként elszámolható módon tőlünk igénybe venni!

Automatizálással javítaná a termelékenységet? Mérsékelné a selejtet a gyártáskor? Növelné a minőség-ellenőrzés hatékonyságát munkaerő költségcsökkentés mellett?

B Guard IOT szolgáltatásunkat Önnek találták ki. Legyen szó hőmérsékletről, gépek működésének ellenőrzéséről, folyamatok naplózásáról, hídmérlegek felügyeletéről, jó helyen jár. Szolgáltatásunkat elsősorban cégek, közületek, ipari parkok és termelő vállalatok igényeire optimalizáltuk. Vállaljuk meglévő rendszereinek felügyeletét, de akár új rendszerek teljeskörű tervezését, kivitelezését és karbantartását is.

Magas rendelkezésre állású rendszerek egész tárháza

Cégünk felépített egy olyan felügyeleti központot, amely teljes mértékben megfelel a 21. század technikai elvárásainak és versenyképességet biztosít az ügyfeleinknek:

Riasztó-rendszerek

A berendezéseink és a használt szoftverek fogadni tudják a magyarországi kereskedelmi forgalomban lévő és a korábban használt riasztó-rendszerek mindegyikének a jelzéseit. A beérkező információk és a meghatározott intézkedési rend alapján a diszpécsereink azonnal reagálnak: értesítik a szerződésben meghatározott személyeket, helyszínre küldik a kivonuló járőr-szolgálatot, értesítik a megfelelő hatóságokat.

Az ügyfeleinknél felszerelt riasztó-rendszer és a felügyeleti vevőegységek közötti kapcsolatot az általunk, helyszínre telepített  modern átjelző egységgel biztosítjuk.

Tűzjelző-rendszerek

A tűzjelző rendszerek biztosítására Magyarországon az OTSZ két lehetséges módot biztosít. Élő erős felügyeletet (2 db biztonsági őrnek 0-24-ben a helyszínen kell lennie), vagy technikai átjelzést. Mi az utóbbiban tudunk segíteni.

Kedvezményes havidíj ellenében levesszük ezt a terhet a válláról, valamint az elő erő kiváltásával költséget takarítunk meg Önnek. A kiépítéshez szükséges minden engedélyezési folyamatot, átjelző telepítést egy kézben intézünk Ön helyett.

Hazánkban csak engedélyezett és minősített átjelző-készülékeket lehet telepíteni az objektumokban felszerelt tűzjelzőrendszerekhez. Cégünk is csak ilyen berendezéseket telepít a távfelügyeleti rendszerünkbe.

A Katasztrófavédelemmel megkötött szerződéseink alapján, a hozzánk beérkező jelzéseket automatikusan továbbítjuk a felügyeleti rendszerükbe, így a hatóság által előírt szolgáltatást is biztosítani tudjuk.

Videó-rendszer

A felügyeleti eszközeink lehetővé teszik videó-rendszerek kameraképeinek fogadását, akár úgy, hogy riasztási eseménynél belenéz a felvételekbe a diszpécserünk, akár úgy, hogy az intelligens kamerarendszer által küldött kameraképeket tekintik meg a riasztás pillanatában.

Diszpécsereink nem csak hagyományos kamera képeket néznek, mi a legmodernebb mesterséges intelligenciával felvértezett kamerákat alkalmazzuk. Ezzel csökkentve a téves riasztásokat, és pontosítva a riasztási eseményeket. Nálunk az algoritmus dolgozik, és a diszpécserek értelmezik a beküldött riasztásokat.

Ügyfeleink kérése szerint - bűncselekmény gyanúja esetén -, kimásoljuk adathordozóra a kérdéses felvételeket és eljuttatjuk a megfelelő hatóságnak.

A fenti rendszerek együttes felügyelete

A mai elvárások és a jövőkép arra mutatnak, hogy az olyan felügyeleti vállalkozások maradnak meg a vagyonvédelmi piacon, melyek ötvözni tudják a különböző biztonságtechnikai eszközöket és egy összetett szolgáltatást tudnak nyújtani. A felügyeleti rendszerünk kiépítésénél már ez volt az alapkoncepció. A riasztó- és videó-rendszerek kombinációjában, a diszpécserek egy-egy riasztási jelzésnél már ellenőrzik a kameraképeket, a kiérkező járőrnek, hatóságnak kaput, sorompót nyitnak és összehangolják a különböző intézkedéseket. A cél az ügyfelek teljes körű, gyors és pontos kiszolgálása.

A 21. században az élő erős őrzés egyre nagyobb költséget jelent a cégek számára, ami nincs arányban a szolgáltatás által nyújtott valós biztonsági szinttel. Szolgáltatásunk erre kínál megoldást. Az általunk tervezett és telepített megoldások képesek támogatni, vagy teljesen kiváltani az elő erős őrzést, mindezt a biztonsági őrök béréhez viszonyítottan pár hónapos megtérüléssel.

B Guard SMART

Legyen szó egy ipari csarnokról, egy logisztikai telepről, vagy egy sima céges telephelyről, a biztonság minden esetben fontos. Napjainkig a biztonsági feladatok ellátását jellemzően biztonsági őrökkel oldották meg, jobb esetben kiegészítve egy kamera rendszerrel. Ez azonban csak látszat biztonságot jelent, és inkább csak elrettentő erővel bíró intézkedés, mint tényleges biztonság. Egy biztonsági őr:

  • Csak azt a területet látja, ami éppen előtte van,
  • Ha van kamera rendszer, és kiteszünk elé 10-12 képet, a rajta levő eseményeket már nagyon rövid idő után nem fogja észrevenni,
  • Humán erőforrásról van szó, aki lehet beteg, lusta, rosszkedvű, munkakerülő, dönthet úgy, hogy aznap nem jön be dolgozni,
  • Normál emberi reflexből adódóan este könnyen elalszik.

A B Guard SMART rendszer ügyfeleinek tényleges védelmi megoldást nyújt, csökkentve az üzemeltetési költséget, és növeli a terület tényleges lefedettségét. Ez nem csak egy kamera rendszer, hanem egy integrált vagyonvédelmi megoldás. Mindez megtámogatva egy felkészült, képzett diszpécser gárdával, akik riasztás eseténa beérkező jelzéseket, adatokat kiértékelik, és ennek megfelelően intézkednek. Összehasonlításképp:

Mesterséges intelligencia és humán erőforrás fúziója

A cél az, hogy a telepített rendszer mögötti AI és algoritmusok dolgozzanak, legyenek éberek folyamatosan, és fedjék le a kritikus pontokat. Amint a B Guard SMART riasztást érzékel, azonnal továbbítja azt a diszpécser központnak, ahol a protokolloknak megfelelő intézkedés kerül végrehajtásra.

A gép folyamatosan dolgozik, kiértékel, és adja a jelzéseket riasztás esetén, az emberi erőforrás pedig a már feldolgozott, szűrt és tényleg releváns eseményekre intézkedik. Rendszereink nem önállóan dolgoznak, hanem az összes alegység egy egészként, egymás jelzéseire és riasztásaira támaszkodva. Így még jobban csökkenteni tudjuk a téves jelzéseket, és növelni a valós biztonságot.

B Guard TOTEM

Egyedülálló fejlesztésünk a B Guard TOTEM oszlop, mely kamerával, analitikával ellátott bispektrális hőkamerával, radarral kombinált mozgásérzékelővel felszerelve kiválthatja teljesen egy terület élőerős őrzését. A hagyományos biztonságtechnikai rendszerekkel szemben ezen távfelügyeleti rendszer két óriási előnye, hogy:

  • telepítési ideje oszlopos kialakításának köszönhetően töredéke a fixen telepített rendszerek kiépítési idejének.
  • mobilizálható, kérésre bármikor áthelyezhető, akár építkezés idejére ideiglenes megoldás is lehet, amely később integrálható egy nagyobb rendszerbe.

Az oszlopon elhelyezett eszközök együttes tudása kizárja, hogy jelzés nélkül illetéktelen személy lépjen az őrzött területre. Egyénre szabottan be tudjuk állítani, hogy mi generáljon riasztást. A jelzés beérkezik a központunkba, ahol a diszpécser a jelzés kiértékelés után megteszi a megfelelő intézkedéséket.

Okos távfelügyelet: B Guard IoT

A 21. században egy cég életében elengedhetetlen, hogy folyamatosan fejlődjön, megújuljon. A technológia számos innovatív és megbízható megoldást kínál erre. A hatékonyság növelésének egyik kulcsa az automatizálás, illetve az emberi hibázás lehetőségének minimalizálása.

A B Guard IoT a fizikai eszközöket és érzékelőket a felügyeleti központunkra csatlakoztatja, hogy azok adatokat küldjenek és fogadjanak. Az adatok elemzése kulcsfontosságú egy gyártási folyamat optimalizálásában vagy egy objektív döntés meghozatalában.  Az IoT eszközök közé tartozhatnak a gépeken, berendezéseken és egyéb eszközökön lévő érzékelők, jelzésadók. Az ezekből kinyert információkat a mesterséges intelligencia segítségével elemezhetjük, automatizmusokat hozhatunk rájuk létre ezáltal növelve hatékonyságunkat, csökkentve a humán erőforrás igényt.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Gondoljunk csak egyszerű dolgokra! Például, ha egy hűtőházban meghibásodik a rendszer és a hőmérséklet emelkedni kezd, mire ezt az ott dolgozó, vagy - ha netán ez munkaidőn kívül történik - a biztonsági őr észreveszi, könnyen lehet, hogy akkora hőmérsékeltváltozás történik, ami már jelentős kárt okozhat a hűtendő termék minőségében. Csak a szerencsén múlik, hogy mennyi idő telik el a hőmérséklet emelkedésének kezdete és a megfelelő intézkedés között. Ez rizikós és megengedhetetlen.

A B Guard IOT távfelügyelet szolgáltatással ez az eset úgy nézne ki, hogy ha az előre definiált hőmérsékletváltozás bekövetkezett, akkor az érzékelő jelzést küld központunkba, melyet a diszpécser azonnal fogad.

 Ezt követően az intézkedési rendnek megfelelően jár el, például távolról elindítja a tartalék rendszert, vagy ennek hiányában jelez a karbantartó cégnek, akik azonnal a helyszínre tudnak sietni és elhárítják a hibát.

A gépek nem alszanak, nem fáradnak el, nem szegik meg a szabályokat. Csak teszik a dolgukat és Ön nyugodtan aludhat, hiszen ránk bízhatja az intézkedést.

Ha felkeltettük érdeklődését, vegye igénybe ingyenes konzultációs lehetőségünket és kérjen tőlünk ajánlatot! 

Karbantartás és távfelügyelet viszonya

BŐVEBBEN

Scania esettanulmány /megtérülés

BŐVEBBEN

A technika és a diszpécser egysége

Bővebben

Szeretne olvasni az aktuális fejlesztéseinkről, újdonságainkról?
Kérjen e-mail értesítőt!
Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre!
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük ezt a honlapot is látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.