•  

Mit érdemes figyelembe vennie ha biztonsági rendszert és kivitelezőt választ a projektjéhez?

Mit érdemes figyelembe vennie, ha biztonsági rendszert és kivitelezőt választ a projektjéhez?

Biztonságtechnikai kérdésekben ma már nagyon sok szolgáltató, kivitelező cég közül választhat projektjéhez partnert. Abban szeretnék ezzel a néhány gondolattal segíteni Önnek, hogyan találhatja meg a megfelelőt az adott feladathoz?

Bevett szokás, hogy bejáratott kapcsolatokon keresztül dőlnek el az ilyen beruházások, bár ez nem mindig az Ügyfele érdekeit szolgálja.


Ha szeretne egy olyan koncepciót összeállítani ügyfelének, amely:

 • modern
 • költséghatékonyan fejleszthető, vagy akár
 • túlmutatnak a klasszikus biztonságtechnikai feladatokon a funkciói, akkor

vizsgálja meg a kivitelező cégeket és ajánlataikat az alábbi szempontok alapján is:

 • Milyen technológiákkal, eszközökkel dolgoznak? Követik-e az új trendeket, ajánlanak olyan eszközöket, amelyek később akár részegységenként is cserélhetőek újabbakra?
  Mi éppen ezek a szempontok miatt monitorozzuk folyamatosan a nemzetközi fejlesztéseket, és hozzuk be a legújabb megoldásokat, mint amilyen most éppen a Spica rendszer, amelyet már részben megismerhetett.
  Ez a termékcsalád szerintünk hatalmas újítást hoz a biztonságtechnikába. Az eddiginél sokkal jobban kombinálhatóak vele a már kiépített eszközök, számos szoftveres fejlesztése van, amivel a beléptető rendszer akár a HR részére is tud adatokat szolgáltatni, ezzel pontosan vezethetővé tenni a munkaidő nyilvántartást például. Képes együttműködni a legnagyobb vállalatirányítási szoftverekkel, mint az SAP vagy az Oracle. Így tartva lépést a digitális forradalommal, és egyszerűsítve le partnereink életét.
 • Milyen szakmai múltat tudhat a magáénak a vállalat? A biztonságtechnika egy igazán kényes területe az ingatlanfejlesztésnek. Szükség van a sokrétű tapasztalatokra (pl. múzeumi környezet, és kiemelt biztonsági igényű helyiségek kialakításában /NATO, TÜK szobák vagy szervertermek beléptető rendszerei/), amelyek az Ön speciális projektjeiben is megoldást tudnak nyújtani.
  Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt 27 évben olyan intézmények számára nyújthattunk behatolásjelző, tűzjelző, videómegfigyelő és beléptető rendszerekhez megoldásokat, mint a Magyar Nemzeti Bank, vagy a Szépművészeti Múzeum. Ma már több, mint 1000 olyan biztonsági rendszer van Magyarországon, amelyet a B Consulting Kft. szakembergárdája épített ki. Munkájuk magas minőségét jelzi az is, hogy a cégünk ellen pert, szavatossági vagy garanciális kötbért eddig soha nem kezdeményeztek.
 • Mekkora részt vállal a projektből? Sokszor hallunk olyan történeteket, hogy adott cég a feladat „pénzes” részében vett csak részt, a tervező asztalig tartott csak az együttműködés, onnan pedig kivitelezze valaki más. Mérnökeink és szakembereink ezzel ellentétben az igényfelmérés pillanatától a kulcsrakész átadásig részt vesznek a projektben igény szerint, sőt később is a rendszeres karbantartási feladatokban.
  Saját tervező részlegünk magasan képzett biztonságtechnikai tervező mérnökei, több 10 éves tűzjelző, behatolás jelző, beléptető és videó rendszer tervezői és igazán nagy, akár országos kiterjedésű hálózat építési tapasztalattal rendelkeznek. Az általunk tervezett rendszereket fel is telepítjük, mérnökeink beüzemelik és utána a karbantartó részlegünk tudja üzemeltetni. Mindezt tervezői mérnökeink végig felügyelik, vezetik a projektet és intézik a hatósági engedélyeztetést, így a Megbízónak csak alá kell írnia a végén az átadás-átvételi jegyzőkönyvet!
 • Milyen garanciális és hibaelhárítási vállalásai vannak a cégeknek? Előfordulhat, hogy egy projektben vannak változások, nem várt események, meghibásodó eszközök. Ezekre gyors és szakszerű hibaelhárítással és megfelelő garanciális feltételekkel kell rendelkeznie az adott kivitelezőnek.
  Munkatársaink az ország egész területén maximum 6 órán belül kiszállnak a helyszínre és elkezdik a szükséges munkálatokat. Egyedülálló módon a kiérkező karbantartó kollégák egyike minden esetben mérnök, nem csak technikusok szállnak ki Partnereinkhez.

Holnap néhány olyan kérdést válaszolok meg Önnek, amit a Spica rendszerekről gyakran feltesznek a partnereink.

Addig is, ha kérdése van a Spica rendszerekről, a szolgáltatásainkról, vagy ajánlatot szeretne kérni örömmel állunk a rendelkezésére:


Bízza biztonsági rendszereinek kialakítását profikra!

Valamennyi, általunk tervezett vagy kivitelezett rendszert magasan képzett, tapasztalt mérnökeink helyeznek üzembe és karbantartanak a legszigorúbb műszaki irányelvek alapján.