•  

Gyakori kérdések a Spica rendszerről

Gyakori kérdések a Spica rendszerről

Mivel a külföldi sikerek után Magyarországon frissen bevezetésre kerülő rendszerről van szó, ezért joggal lehetnek Önnek is kérdései róla. Összegyűjtöttem most azt a hármat, amit a legtöbb ügyfelünk megkérdezett tőlünk, amikor a figyelmébe ajánlottuk ezt a megoldást.


1. A már meglévő rendszereket is fel lehet okosítani a kiegészítő modulokkal?

Igen, a vezérlők cseréjével és a szoftver moduljainak telepítésével az Ön korábbi rendszerébe is nagy valószínűséggel integrálható a Spica termékcsalád. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően számos kártyaolvasó, beléptető kapu és egyéb végpont csatlakoztatható a már meglevő vezetékek és végeszközök cseréje nélkül. Ezen felül a vezérlőkre a meglévő eszközökön kívül új, modern végpontok is telepíthetők, mint ujjlenyomat olvasók, tenyérszkennerek vagy arcfelismerők.

Ezekhez könnyedén telepíthetők bérszámfejtő és workflow szoftverek.

2. Hogyan tudja a Spica rendszer a bérszámfejtést vagy a munkaidőnyilvántartást kezelni?

Intelligens vezérlői a végpontokon azonosítják a felhasználókat. Például, monitorozzák a mozgásukat és naplózzák a tevékenységeiket, amelyeket a terminálokon gombokkal, vagy érintőképernyő segítségével tud beállítani a dolgozó a meghatározott feladatok közül választva, ezeket az információkat gyűjti össze a szoftver a vezérlőktől. A rendszer elemei hálózatra csatlakoztathatok, így akár több különálló helyszín is egy egységként kezelhető. Ilyen rendszereknél egyedül állóan a Spica képes mobil internet stick fogadására is, így olyan helyszín is a rendszerbe illeszthető, ahol kábeles internet csatlakozásra nincs lehetőség (pl építkezés, rendezvény, vidéki telephely).

3. A nagyobb biztonságot adó biometrikus azonosítási módok nem lassítják az ellenőrző pontokon történő áthaladást?

A Spica rendszer a legfejlettebb, Morpho biometrikus azonosító végpontokat is képes kezelni. Ezek az eszközök már annyira fejlettek, hogy pillanatok alatt képesek például az ér-szkennelésre és ezzel együtt a felhasználó azonosítására. Sőt, a legújabb arcfelismerők esetében menet közben is képes felismerni és beengedni a jogosultsággal rendelkezőket, így gyakorlatilag sokkal gyorsabb, mint a kártyaleolvasó használata.

A B Consulting Kft. elkötelezett az időtálló, kiváló mérnöki megoldások mellett. Vannak olyan komplex vagyonvédelmi rendszereink, amelyeket akár már több évtizede terveztünk és tartunk karban folyamatosan, ilyen pl. több, a NAV-hoz tartozó épület tűz- és behatolásjelző rendszere is. Ezeknek a hálózatoknak az átgondolt kiépítése tette lehetővé, hogy ezen időtartam alatt is folyamatosan megbízható, modern szolgáltatásokat nyújtson a rendszer a Megbízóinknak.

A Spica rendszer mellett szintén ez az érv az egyik leghangsúlyosabb. A korábbi megoldásokkal szemben itt nem a központi egységeket kell egyre nagyobbakra cserélni egy bővítés, vagy modernizálás során, hanem mindig csak az adott igényeknek megfelelő modult kell felfűzni a meglévő rendszerre. Ezzel rugalmasan, és mindig tökéletesen az igénynek megfelelve tudjuk alakítani rendszerünket.


Bízza biztonsági rendszereinek kialakítását profikra!

Valamennyi, általunk tervezett vagy kivitelezett rendszert magasan képzett, tapasztalt mérnökeink helyeznek üzembe és karbantartanak a legszigorúbb műszaki irányelvek alapján.